Sbírka: Vzdoromládí
Nemít zem.
Chudoba s duší by padla
do zrcadla.
Bezhlavý by se zatoulal
sám opuštěn slepý.
Stál by za sklem
Jak perníková socha
v dešti.
Bezhlavý a jeho kumpán
ruce mají v pěsti.
Hrají si na svět
zabalený v lepenkové krabici
spolu s gumovým obuškem.
29.4.1986