Ticho lesa, objetí tmy
dub zvrásněný staletými sny.
Na krajích listů rosa se sráží
Stojí tam, na staleté své stráži.
Mlha se zlesa vine
všechno je podivné, jakoby jiné.
Dub zahalen v chladivé mlze
kořeny svými saje vláhu dál.
Je jiný a přesto stojí
Na louce v mlze stojí sám
Ticho, všechno spí
tak leskne se v kapkách rosy.
Je tam a přeci není
Je sám s kapkami rosy
Je, a bude dál.
☆
~☆~