Pomalu je ten čas pravý
teplomilní ptáci
to dobře ví
vydat se do světa
letošní pan podzim
rád naznačí
po létu je určitě veta.
Ozvalo se podzimní halali
štěkot psů,štvanice
v poli se zajíci schovali
nebude žádná žranice,
ale podzim je jako obrázek
i když počasí se líbit nemusí
zahřeje horký svařáček
ještě jeden hrneček
táta poprosí.
Lovecký pes se posadil
lesní rohy už ztichly
den ten se pomalu
k spánku uložil
už jsme si na brzké stmívání
jakž takž zvykli.
Hnízda zůstanou zticha
přes podzim a zimu
až potom s jarem
to se pospíchá
přes půlku světa letí se
domů.
Tak ať potom domů trefíte
vím,vy to umíte.
~~~~~~~~~