Sbírka: Vzdoromládí
Jen smrtný vítr z bažin
tuší, kde je - to ONO.
Jen smutný dech z úst utopence,
který zná a tolik tence šeptá,
že jej nelze zaslechnout.
Snaha poznat z nás každého tu zabíjí,
když ode zdi ke zdi nás to žene.
Je těžké za koncem mluvit,
když vidíš všechny své můry.
Minu-li ten okamžik,
cítím již prach ze svých úst
a přece tady chodím...
1.5.1986