svět tě nepoznal
živého
ani vzkříšeného
utíkal
utíkal
čas bez tebe
až už nemohl dál
poprvé v sobě se
zastavil
naslouchal
dlouze pil
z pramene tichých skal
kámen se ustrnul
neprosil o lásku
o něhu
sám se jí stal
ač svět jej nepoznal
nádherný zdeni*
12.10.2021 09:09:09 | Sonnador
Čas věku nedbá. V pohybu je a odpočinku nedá. Vlastně - a možná, snad. Popřemýšlí z pod krytin báních pod čepicí, popelavých přízí...
Přišel jsem si k Tobě pobejt k dračkám peří poezie.*
11.10.2021 09:32:25 | šerý