... se vzbudím
zapnu ohříváčky
počkám na svítání
nebudeš tušit
řekneš si tak brzy?
stejně
ze zvyku
natáhneš ruku
pohladíš srnče
rozvíříš hladinu
a křikem kačeřího rabab
se napůl probudíš
za převisem čáry
mě jako vždy nahmátneš
objedeš obrysy
a pro mou nečekanou
laxnost
naplno procitneš
vzpomeneš si
že mě netěší dva horizonty
těsno společným očím
až světlo protne
dej pozor
ať se nespálíš
dej pozor
na svůj práh