Anotace: Hlazení duše
Pamatovala si pohled
ukrytý do vrstev vnímání.
Pamatovala si
společné stopy v písku
otisklé v jejím snu.
I hrubozrnost vzpomínek ostří,
o kterou si propíchla duši
svého kola, nebo to byl
jen trn včerejšího setkání?
Pamatovala si chvění
oblázku po rozednění...
Už se neotočí,
nezčervená,
slibovala si,
nikdy se nepodívá
směrem
okružní jízdy,
nezalapá marně po dechu.
Protože by jí to příště,
mohlo zlomit srdce.
Až je potká zase pospolu.
Opravdu pohladila....pěkná báseň.
21.10.2021 22:49:19 | Jaruška