**
Příroda už brzy bude
v zimním spánku
a na zimní pohlednici
pošta lepí známku,
rána ta se taky
do mrazu probudí
všechno studí,studí
a studí.
Pod našim krokem
zakřupe sníh
na kopci za domem
až víc nasněží
bude se jezdit na saních.
Až bude mrznout
jak zákon zimy káže
namrzlé květiny
založím do herbáře,
ale ty květiny
v herbáři nemají co dělat
na bílý papír
je budu malovat.
Pozor,
papírová koule.…prásk,
razítko na dveřích
jen někdo otevře
tak slyší
smích.
A nepadá bílý
S~N~Í~H
nevadí,počkám
určitě se v březnu dočkám.
~~~~~~~~~~~