Táhneš s sebou na vodítku svá stará zranění
jsi celý rok pryč
a najednou máš ve tváři obrysy věcí držících tě daleko
na jazyk ti usedá pachuť
medu
mrtvých včel
zdejší krajina si potrpí na hlášení o tom jak se ti daří
pokud půjdeš celou noc a zahneš za roh pekárny která voní cukrem a moukou
nebude tě možná už nikdy považovat za vlastního
je lehké přikládat význam tam kde cítíme bezpečí
projdu ulice, obchody a prolistuju všechny knihy v antikvariátech
ne
nezůstala po tobě ani nejmenší nehmotná památka
jsou čtyři hodiny
odbíjené potleskem holubích křídel
ve vzduchu je lehce cítit barva čerstvých novin
úplně dole je malá zpráva o tom že tvá stará zranění jsou plachá a žijí dole u řeky
píšou že plástve jsou prázdné
a za celou redakci dodávají že až zase uběhne celý rok
tak věří
že se přijdeš rozloučit.
Velice symbolické a i když je těžké symbolům porozumět, může si člověk dílo užít. Líbí se mi ty formulace (jsou čtyři hodiny dobíjené holubími křídly a další)
Velmi zajímavé (=
21.10.2021 22:24:24 | Roser
Tak mi zůstaly...bezvládná včelí tělíčka..
..možná je lépe nechat po proudu pustit rozlučkovou loďku
a uzavřít minulost
..která se těžce nese
dál začít věřit sladkosti medu
a ..
ale vím..tyto pocity musí jít ven
Je TO důležitý. ;)
Napsala jsi to pěkně Eliso*.
21.10.2021 21:00:35 | jenommarie