RÝMOVÁNÍ
život se někdy rýmuje
je to ale jen iluze
štěstí je vždycky takové
dává na chvíli zapomenout
jako pouťová atrakce
co zahání chmury
někdy je rým ale víc aluze
přináší nové souvislosti
či spíš připomíná ty nečekané
které nám skáčou samy do očí
abychom je snad nepřehlédli
pokud ovšem nejsou matoucí
aby nás falešně odvedly od podstaty
která nám není pohodlná
ach ty rýmy
ať už skotačivě spontánní
nebo z hlušiny toporně vyrubané
málokterý život či poeta
se jim trvale ubrání
a proč by taky měl
když co stát se má se stane
Praha, 22.10.2021
https://www.youtube.com/watch?v=uhF5MEq9mvY
Všechno se rýmuje vždy, jen ne tak, jak bychom ve finále chtěli
19.11.2021 20:29:57 | Lucid Alien Jeer
...ještěže tvůj volný rým není tak úporný jak rýma...;-)
25.10.2021 14:54:03 | Marten
Snad to od Tebe můžu brát pozitivně - mám slabost pro volnost v mezích mírného pokroku, nejen ve veršování. Ale i přiměřená anarchie je mi bližší než úporný dril ;-))
25.10.2021 17:27:15 | Amonasr