Lesní skřítek
malý či milý klouček.
V lese roste velký hříbek
v hříbku bydlí sám pan skřítek,
neboj,on tě hříbku nesní
ten pan skřítek ten je lesní.
Ve svém domečku si básní
a ty svatojánku zhasni.
Místo kávy se napije rosy
s mravenci si potom poklábosí
uvaří všem z medu i kaši
pylem z květů tu kaši popráší.
A po kaši se jen zapráší.
Pan skřítek ví o všem co se tu děje
ví i proč se sojka sojce směje
ví na kterém stromě bydlí veverka
ta krásná rezavá čiperka.
Taky ví proč pláče ta malá myška
spadla ji na hlavu asi šiška.
A mě rád zavede k borůvkám
ty do hrníčku natrhám.
Všem se v lese dobře daří
když tam pan skřítek hospodaří.
S borůvkami mu koláč upeču
nebudu tě skřítku rušit.
Domů uteču.
~~~~~~~~~
Skřítku, skřítku maličký
chci slyšet další básničky,
ty co umí krásně hladit,
to Květuška je umí kouzlit...
Pohladila, Květuško, děkuji (*)
24.10.2021 22:51:18 | Emily Říhová
jezulinku, pořád čekám nedělní pohádku a tady je. srdečné pozdravení panu Skřítkovi i Květince :-))) děkuji za nádherné ráno. ať je Ti fajn. :-))
24.10.2021 03:32:52 | Iva Husárková