Bruslařka a potápník
Anotace: Cvičení na slova paprika, hotel a nejkulaťoulinkatější...
Slunce ten den vyjde přesně na čas.
Já vyjdu ze dveří
o deset minut později,
jako vždycky,
když opravdu, ale opravdu spěchám.
Budu se usmívat,
abych nezapomněla, že se dá
jenom dýchat, být,
Splývat vzduchem
Splývat se vzduchem...
Rozesteleme si na trávě
a budeme hrát hru
na obyčejný odpoledne.
Tráva bude zelená
jako paprika
Slunce žlutý
Jako paprika
A pak se začervenám.
Půjdeme po mostě
a až se naše ruce
jen tak náhodou potkají
Někde uprostřed,
přeskočí žába
a na hladině se udělá tolik kruhů,
že se nám z toho zatočí hlava,
Kulaté
Kulatější
Nejkulaťoulinkatější...
Tolik kruhů,
že se v nich navždycky ztratíme.
Strávíme život
Provozováním hmyzího hotelu
Psaním vodotěsných knížek pro labutě
Šitím triček pro vážky.
Bruslařka a potápník.
Večer přijdu domů
O deset let později,
a tobě bude cestou od mých dveří
ještě pořád kapat ze šosu.
Přečteno 198x
Tipy 11
Poslední tipující: Akrij8, mkinka, Dávid, kaše, Iva Husárková, šerý
Komentáře (3)
Komentujících (3)