Sbírka: Vzdoromládí
Mlčím, slova mi brání promluvit.
Bojím se věty, která rozpustí
vánoční okamžik doteku těla
nemohoucně se se mnou
propadajícího.
Slunce otvírá okna
a zastýlá nás spolu s peřinami
na patřičně život abstinující místa.
V tramvaji v chuchvalci obelisků
zapomínám vlasy noci.
Pomoc nepřichází.
Naděje zůstala zavěšená na klice s klíči.
V pohledu na vlastní nohy
je hrůza, že tento krok byl poslední.
17.6.1986
...vánoční okamžik doteku těla...
ten hřeje i voní...jehličím a vanilkovými rohlíčky
podávanými nejen na talíři:-)
Jen to poslední, to všechno jaksi mrazí...
27.10.2021 10:35:53 | Dreamy