Březové bělmo mých očí
spočinulo v klíně zeminy
přisátá chobotnice chladí
světí mé dlaně barvy písku
v stěžních bambusových vorů
raší výhonky smaragdu
lom v totemu pěje ódu
kol tanec třísek a shon
obruč rudá utopená v čaji
prsteny v krápnících voní
přesleny vpité do mých prsou
vanou co vibrace páteře lví
slunný příliv tříštiv se jihne
signální dým pustne větrem hnán
hřejí třísky z trosek čabrakových
paprsky hicují z nesmírných drah
Březové bělmo mých očí
saje nitra lesů a důl je v nich
mísím purpur s nachovým chvojím
a kosti mé stékají v březový háj