Schody lomené okvětím s trny
zrůžovělé rosou dechberoucí vůně
zpomalily výron v erupci jasmínů
třesu se v kůře - i kořen žhaví se...
v hrsti pískovec, v oku jezero
v pyramidě jas kmetů roste
lesk zrcadel zrnek okrových
to skarabeus cinká v hrudích kapek...
ryjem do hran věkovité pocity
kryjem kůží bedra velbloudí
ni mlha, ani pouštní hřívy lví
od západu slyšet pěsti blesků...
skrápíš růži jasanovou růžicí
a prší pestíky v kalich horký
upadl květ na schod jehlanu
a déšť v bělobě mraků zkrocen
unesen...