Sbírka: Vzdoromládí
Monstra, která mě obklopují,
nejsou následkem čaje s pelyňkem.
Arzenik vzduchu.
Vdechnutý oheň.
Bída bláznovství moudrosti.
Jsem u konce s rozumem,
Jak kytky, co začnou z jara kvést.
Za lásku se platí penězi a zdravím.
Odejměte srdce.
Byl jsem vulgární,
jak voják v zákopech války
chladící vlastním tělem
rozžhavenou zbraň.
Ta nemoc se neléčí.
Jen na ni umírají ideály.
Svět svačí naše vnitřnosti
a vesele se usmívá.
22.6.1986