do okenních tabulí
zuřivě tluče vítr
"Bude se měnit počasí," zaskuhrá
dědek,
když mu do světnice dovlíknu
dvě basy piva. Ale počasí se mění
furt,
stejně jako mu furt vzlyká
v kloubech.
Třeba je tahle fakticky nevyvratitelná
předpověď a ten každotýdenní
závoz piv to poslední, co zbylo.
Poslední polomy
deponovaných
vteřin.