Z larvy běláska povzdech důvěrný
duch močálů z hlíny ukoval mi plášť
házím krvinky na balvany mechové
na plastické sochy i nezměrnou zášť
postranice hájů mlčí - líbaje laně
strdí v květu pralesních máků spí
cestou dolů slaný dech z listí vane
to réva je liščí a srst je to psí
sčítám pralesy - v oku orlím bdím
kolik jen bronzu tu v Zemi už zmizelo
beránci v nebi krotnou a už prší - dím
pár oblázků - sto duší léta tu prodlelo
pozlátka kamzíků jsou skály jízlivé
vykloniv ducha a uhnětouc modely
předu - a smrtholka mi společností
a bělásek klubaje se důvěrně zívá
ďáblík je v něm...