24 472
ztracen v cizím městě
bloudím bulváry i uličkami
vstřebávám pitoreskní dojmy
z výstavných paláců
a vzápětí řady rozkopaných ulic
utopen mezi mnoha pahorky a návršími
opuštěn přáteli
neznám jazyk zdejších lidí
až potkám skupinku překvapivě vstřícných
kteří mi jako zázrakem rozumí
zvlášť ta elegantní dáma
která se ke mně se zájmem přitočí
aby mi nabídla nezištně svou pomoc
s milým a laskavým úsměvem
neváhá proplétat se se mnou zrádnými výkopy
mezi stavebními stroji
abychom našli nějakou sjízdnou ulici
na níž by bylo možné odmávnout si taxi
mám v kapse mapu se zakresleným areálem
kde jsem včera prodělával pilotní výcvik
než jsem se v noci ztratil
v tom bizarním městě mnohem rozsáhlejším
než jsem si vůbec uměl představit
naštěstí i zde existují dobří lidé
blíží se osmá ranní
noc skončila beze spánku
čeká mě mnohem víc než náročný nový den
zatímco vyhlížím taxíka
dáma zmizela kamsi po anglicku
úzkostí otvírám oči
a nechápavě zírám
jak jsem se dokázal dostat zničehonic domů
chvíli mi trvá
než uvěřím tomu
která skutečnost bude nejspíš pro mě pravá
slyším tvůj hlas
s kým si to v tak časném jitru asi voláš?
ranní vstávání zrovna nemiluju
teď se však chytám rád naděje
že s tebou snad překonám tu spánkovou deprivaci
kterou mě vybavil pro dnešek ten podivný sen
počíná se můj dvacetičtyřtisící a čtyřsetsedmdesátýdruhý den
včetně těch přestupných
na tomto rozporuplně bláznivém světě
na němž přesto tolik lpím
jen si tak přesně snad nikdy nespočítám
pořadí toho do nějž se jednou tak úlevně neprobudím
až půjdu z kola ven
Praha, 12.11.2021
https://www.youtube.com/watch?v=R2zP8QC-y1M
Sny bývají tak hořkosladké, viď?
19.11.2021 19:00:24 | Lucid Alien Jeer
Kdyby jen ty hořkosladké. Nedávno se mi zdál tak ošklivý sen, že to předznamenalo i celý den, do kterého jsem se probudil. Prostě mi způsobil blbou náladu, které jsem se už ten den nedokázal zbavit. Ale to je naštěstí jen hodně zřídkavý extrém, většinou se z toho vcelku brzy oklepu :-)
21.11.2021 18:30:59 | Amonasr
Ohromné. Cítím v tom magii čísel a mluvu nekonečna.
14.11.2021 21:15:39 | mkinka
snový svět je zvláštní, zvlášť ten, který se proplétá bezesnou nocí :) ... dalo by se říct, že je to mysteriózní zážitek, skoro ... kdyby to do mrtě nevyčerpalo energii celého druhého dne:) Lepší jsou světy, co tak nežerou baterky! :D být tu dlouho ... dokud bude proč:)
13.11.2021 09:24:05 | lawenderr
Díky za gejzír zajímavých reflexí - bůhví, co nám ty sny někdy sdělují a z jakých světů k nám připlouvají. Právě ta mysterióznost myslím někdy ozvláštňuje i náš zdánlivě všední svět, abychom nezabředli jen ve stereotypu... :-)
13.11.2021 09:35:26 | Amonasr