Kdo ví?

Kdo ví?

Je něco, co se koupit dá

ale potom přijít může tma.

Však když se něco může dát

nejde to koupit, ani vyzískat.

 

Drak vodní zemi vláhu dá

rudý ji teplem zahřívá.

Zlatý světlo posílá

A b(íl)ý větrem ovívá.

 

Co více mohou draci dát

stačí se občas pozeptat.

Oči zavřít a najít klid 

běsy draků zvolna uklidnit.

 

Tiše víla na kameni sedí

Draky čtyři potichu tam krmí

Jen v mysli její slyšet smích 

vlasy světlé jako sníh

 

Je to duše 

tajemstvi stráží.

Bez ní draci byly by v ráži

a zničili vše,  co bylo dáno.

 

Díky ní je krásné každé ráno 

je unvitř s draky spjata

Bez hlesu

a přeci silou lví.

 

~☆~

Autor Protos1182, 14.11.2021
Přečteno 173x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, Sonador, paradoxy, mkinka, Iva Husárková, Fil
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi ty tvoje dračí příběhy a skryté významy .)

14.11.2021 08:31:09 | Constantine

Dvouúrovňové

16.11.2021 07:14:19 | Protos1182

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí