Sbírka: Vzdoromládí
Svět dokonalý
jako orientace mouchy v naprosté tmě
mi tluče do spánků
spolu s kartotékou duší, slastí a vražd.
Svět dokonale vybroušený a vyleštěný
jako hlavička špendlíku
hrozí mi nočním krákáním
do tragicky neukrytelných uší
a víno se mi rozlévá po prstech
a zalepuje rány po ostnech růže.
Děsí mě svět vymydlený
jak sousedčin mopslík,
kde není místo pro danajské dary
těla a ukolébání a probuzení
a života.
18.7.1986
Ne, že bych měl nějaké mouchy. Ale nasadils mi do hlavy brouka. Jak se v tmě a letu, mouchy vlastně orientují? Budu se muset zeptat docenta Vlaštovky.
Aj tak, tak. A někdo si potrpí na krvavý biftek a rausch adrealínu.
15.11.2021 19:51:23 | šerý
Bod pro Danajské dary, co nám lidičky daly .)
15.11.2021 10:25:42 | Constantine