Klan tkalců upředl mračno
a kapka rozbita o mramor
spálila duchy oceánů
výheň v červáncích plane
jako tvé promodralé rty
a rozsévači ohňostrojů
připluli na bárkách
z minula
Češeš nezralé třešně
ty vlasy v údolí Nilu
plástve rozmarýnů
a dech se zkrátil
a zas bude jitro
rámě s chutí soli
na oltáři z vosku
bělají
Plujem podsvětím
brod potají lká sonet
a blíží se modří ptáci
usoužení tužbami
zavlečenými z megapolí
a nápoj zapomnění
všichni jsme vypili
Suprová, dobře vyjádřeno s krásnými obraty .)
22.11.2021 14:04:39 | Constantine