začalo to nevysloveným slovem
listem spadlým na zem
krokem odkudsi z dáli
zrcadlem ve zdi
průrvou kterou se vchází
začalo to aniž bys věděl
na hřišti nalajnované čáry
dávno před útěkem
před důvěrou která do očí
slzy vhání
začalo to dávno
sotva k zapamatování
ještě před velikým třeskem
než skála se rozdrobila
než ryba oněměla
dávno ještě před tím
než muž a žena
vytryskl pramen
ve všem živá voda
očividně
zněla
Kdys pramen vždy z hlouby a na povrchu protékal klínem Živy. Zde úrodno a dosti světla pro život i tmy pro smrt.
22.11.2021 15:51:08 | šerý
Zajímavá skladba a význam .)
22.11.2021 13:52:28 | Constantine
děkuji…že cosi sdělila…úsměv.z
22.11.2021 13:58:17 | zdenka
jj, píšeš pěkně a sděluješ .)
22.11.2021 14:00:29 | Constantine