Proč mám furt chuť vrátit se do starejch kolejí?
Vím, jsou zarostlý, a pražce dávno steřely.
Jenže po nocích stále starý světy hledám;
že neexistují? Že to vím? Přesto na to nedám.
Proč starej kabát, co vám tak dobře léta seděl,
je najednou bez formy; a dokonce v něm zebe?
Jenže, jak vyhodit věc, co tak dobře sloužila?
Jen proto, že je stará? Že se odžila?
Tak po nocích v paralelních světech cesty hledám.
Místo, kde napojit novej vůz ke starýmu vlaku;
proklestit houštinu a objevit starej dům,
zbavit ho pavučin a nově ohodit.
*
Vím, není kam se vrátit.
Tak proč mám furt chuť?!
...starý je fuč...novýmu se uč..(-it se mi vůbec nechce, asi jsem taky starej)...;-)
25.11.2021 18:49:24 | Marten
možná Muzeum Kroměříž může částečně naladit :-)
https://www.muzeum-km.cz/stale-expozice/8-poklady-stare-pudy
25.11.2021 09:50:15 | Vivien
Zajímavé .) mysl chce opakovat utrpení své minulosti, znovu a znovu do konce časů .)
24.11.2021 16:46:17 | Constantine
Proč by chtěl kdokoliv opakovat své utrpení?
25.11.2021 02:45:58 | Friday
Protože to máme tak v myšlení naučené .)
25.11.2021 10:19:53 | Constantine