Sbírka: Vzdoromládí
Akordy chtějí cit a jistotu
tak jako dívčí tělo.
Není nic prázdnějšího
než pocit vypitého rána.
Je štěstí, jež po ránu vybuchuje
a brzdí až kneštěstí
sesypávající se k zemi
v podobě kamínků a hlíny
poblíž opáleného kráteru,
kam stíny dopadají
přes vítr a slunce v protisměru.
V rom šeru do klubíčka stočená
hladová noc tiše usíná,
hladová k nedopití,
střízlivá k nedomilování
a ráno s rozevřenou dlaní
tupě kope do hlavy.
16.8.1986