Paprsky slunce
mraky zvolna prochází.
Barevné pruhy
na nebi vytváří.
Pozvolna trhá se mrak.
Před svitem slunce
ochraň svůj zrak.
Zář se všude prostírá.
Na stromech listy
barvu mají svěží.
Ty cáry mlhy
udrží se stěží.
Nádech a radost
přináší ten svit.
Na slunci, né v mlze
je přeci krásné žít.
~☆~