Anotace: Napsáno 5. 12. 2021
v spánku noční můra
probouzí se k životu ze sna
neusíná a neskomírá
problikává jako lampa
hází s hrncem představ
myšlenek a obav
jako nitky neuronů
matoucích smysly
v prastarém mechanismu
času
stařena spřádá svetr
jako pavučinu snů
lapen v ohromném koloběhu
středobodem je sen
začátek a konec
narození a smrt
Determinace
Myšlenkových
Trysků
úvod do světa je provázen obrazotvorností
která nemá hranici dobra a zla
přesto je škála emocí
široká jako hormonální nerovnováha
přepáleného adolescenta
myslím… pláč, vzrušení, agrese, strach
to vše je balením
,který obdržíš jako omluvu
za čekání na zpožděný let
vesmírným nevědomím
proč nabalovat fakta
do osnov umění
když umění vychází z fakt
Faktótum
..
znát budoucnost
může být totéž
co kráčet k určenému cíli
ve finále zjistíš,
že jsme tam všichni byli
meditace zanechává mysl nechráněnou
hypnóza zachycenou
lucidní snění zacvaknutou
superego, ego a id
jsou vrstvy cibule,
vrstvy obran
čelících invazi
melatoninových démonů
báseň se nepíše
báseň žije
...dá se to číst i zprava doleva...;-)jinak dobrý..ale na jednu báseň moc hutný...
06.12.2021 16:20:10 | Marten
Já vím, moje básně jsou moc hutné. Teď mám rozepsanou jednu přímo monstrózní. Děkuju
07.12.2021 10:58:49 | Alexandr Rakita
...jasně, co chceš říct je důležitý...ale odbornými výrazy fakt emoce nevyjádříš...jak to básníci maj rádi...;-)
07.12.2021 15:33:23 | Marten
jasně, tak ono ne vždy jde o vyjádření emocí. Každopádně děkuju
08.12.2021 08:12:13 | Alexandr Rakita