Sbírka: Vzdoromládí
Antické sny o rozbitých vázách
provází hrůzy noci, pot a kladivo.
Údery času bodají do spánků.
Rotace těla jediná obrana proti ničení,
které má nastolit jedinou pravdu
na střepech amfór a nahých bůžků,
na ohni papyrů, na náhrobcích
malých i velkých Aristotelů.
Antické sny svlečené do podvlíkaček
krouží a dýchají do tváře
dým kadidla a strachu.
+ + +
Šel jsem dlouho.
Vedlo mě světlo.
Na hranici pálili obrazy.
9.9.1986