Byl to pes
Zdálo se mi
že mě ze břehu pozorují vlčí oči
ale nebyla to pravda
Byl to pes
a oko měl jen jedno
Čekal
až přiletím na břeh
když mokrýma tlapama rozrýval tóny
barvy a květiny
zahrabané do písku
Na pobřeží plály ohně
Z ruin obrovských kamenných domů
vyrůstaly stromy
Vypínaly se až k obloze
a trhaly staré ohořelé zdivo na kusy
Jejich kořeny prorůstaly zbytky omítky
a zarývaly se do kamene
jako dlouhé rozpraskané žíly
Tolik bych si přál to vidět
Přečteno 257x
Tipy 11
Poslední tipující: Stanislav32, Imaginant, Iva Husárková, Marten, Psavec, paradoxy, Sonador, mkinka
Komentáře (1)
Komentujících (1)