Podruhé jsem si vypůjčil
Tvé oči
tentokrát projevily touhu
podívat se na sebe do zrcadla
Díval jsem se a žasnul
v zrcadle za Tebou
se objevilo mnoho jiných žen
jakoby nakreslených pastelkami
Díval jsem se pořádně
nebyly to Tvé interpretace
šlo o jiné ženy mého života
Tvé oči
se s nimi porovnávaly
Ony byly těmi
kdo za obrovského úsilí
vybarvoval obraz v zrcadle
takovými barvami a technikou
abych jej nerozeznal od skutečnosti
Žena za zrcadlem
toužila abych uvěřil
že je skutečná
v každém okamžiku
uvěřitelná
Vše anonymní a cizí
muselo být přemalováno
Jako by jí to nestačilo
vytkla si ještě vyšší cíl:
vytvořit domov
Od sedadla jsem se přesunul na sedačku
a na fotkách, v brožurách a leporelech
jsem si prohlížel náměstí a ulice
společně navštívených měst
Bylo mi dáno porozumět
proč si žádné z navštívených míst
nepamatuješ
všude jsem viděl
žírná pole
Mé ruce
mohly vstupovat do obrázků
nabírat žírnou zeminu
mnout ji v rukách
vonět k ní jako hospodář
studovat zabarvení
Tvé oči
je vnímaly jako záhony
a ač se mi zdály podobné
jen některé Ti zřejmě připadaly vhodné
pro možné vypěstování domova
Tak toto se mi líbí, moc.*ST
Krásné a pohodové svátky,
ZDRAVÍ TOBĚ a tvým blízkým;)
19.12.2021 21:31:07 | jenommarie
Milá Maruško, děkuji za všechny Tvé komentáře. Těší mě, pokud něco z mého psaní Tě potěšilo. Přeji veselé vánoce
20.12.2021 07:37:49 | Kaj