Sbírka: Vzdoromládí
Věčnost oděná nahotou.
Za oknem slepci mávají
Jsem šťasten, že hodiny jsou,
poslušně tiše tikají.
Nebušte pěstí do stolu!
Vyplašíte chvíli,
která je tu možná
také na dovolené
a až se zvedne
a zaplatí.
Kam za ní budeme běhat?
23.10.1986