~**~
Venku padá sníh
ty myslíš to bílé nic?
Stromy jsou v bílých košilkách
tak mělo být o vánocích
od rána se vaří peče smaží
poslední dárek sehnat někdo se snaží
tak honem,postavit sněhuláka
pozvat ho domů tě neláká?
Před večerem ten bílý
na zvonek zazvoní
a krásné vánoce všem popřál
tak pojď dál ale k topení si nesedej
brzy by jsi asi roztál.
Jemu to nevadí,
je asi z bambulí udělaný
proč se ale pořád jen ven dívá?
Prý tam na tu vločku co poletuje jak divá
on by tu vločku rád pohladil
a třeba i políbil.
Ozdobil by ji stříbrnou mašlí
aby se vločka líbila
a pak by se třeba v lese našly
vždyť zase po roc
*** VŠEM PŘEJI KOUZELNÉ VÁNOCE ***
~~~~~~~~~~~
jeežiš to je nádhernej dárek! hezky zabalenej. veselé svátky, Květuško. děkuji za básničku. :-))
22.12.2021 02:28:42 | Iva Husárková
Kouzelné vánoce milá Květuško*
Děkuji..moc za báseň a přáníčko
Ať jsou bílé..nebo ne
hlavně ať jsou..Kouzelné *:)
21.12.2021 19:03:56 | jenommarie
Taky tak, hlavně zdraví, lásku a pohodu :))
21.12.2021 17:00:17 | Knižní Poustevnice