Sbírka: Vzdoromládí
Přehrával jsem si z Ortenových not
černou fantazii na kůrku chleba.
Stavíte divné děti
budovatelé sejfů a plechů
plných zlata.
Do ticha, do tmy zařezávám tóny
a ony skanou a plazí se ve spárách dlažby
Divné slavíte Vánoce
křižujíce nemluvňata.
Pod prsty mi vzňaly klávesy.
2.11.1986