Říkali, že o vánocích bude sníh,
říkali, že bude mír na zemi,
ale místo toho jen stále prší
závoj slz pro porod Panny.
Vzpomínám si jedno vánoční ráno
zimní světlo a chor v dálce,
vyzvánění kostelních zvonů
a vůni vánočního stromku.
Vánoční sen mi prodali,
koledy mi prodali,
povídali mi pohádku,
já věřil v ducha vánoc
a díval se k nebi vzrušenýma očima,
dokud jsem se neprobudil,
v prvním raním světle
znechucen komercí.
Přeji nadějné vánoce,
přeji šťastný nový rok,
všechno utrpení, bolest a smutek,
ať opustí tvé srdce a vyčistí ti cestu.
Říkalo se, že bude o vánocích sníh,
říkalo se, že bude na zemi mír.
Aleluja, buď nebe, nebo peklo.
Dostane se ti takových vánoc, jaké si zasloužíš.
Kéž láska srdce zaplní
a z duše ztratí se smutek,
sváteční čas život naplní,
pocítíš štěstí dotek...
Krásný sváteční čas, Honzí:)
26.12.2021 22:49:00 | Emily Říhová