Bytí
Anotace: Z intimního šuplíku 2021.
Horizont událostí
chrastí jak zlomek kostí.
Květ v mrazu
čeká oblevu.
Já mňoukám do sněhu.
Text v projevu.
Zem tvrdá je
a možná
v jaru bude naděje.
Klíčky myšlenek
zapálí plamínek.
Doufám mrznu i blednu.
Časem z vrásek stárnu.
Portál pamětí
odejme prokletí
a máma nebude bez dětí.
Kéž zima přinese úlevu
a nebudu hledat
hvězdnou soustavu.
Najdu ráj na zemi,
kde odmítnutí
jsou v naději.
Vrbové proutí
se rozproudí.
Vyraší s požehnáním slunce.
A dobří holubi se vrátí ke své mamce.
Přání čechrám do ledu.
Jednou přečkám námrazu.
A budu mít lásku místo podrazu.
Obraz hoří v barvách,
duše skučí v larvách.
Nízké teploty mi nevadí.
Těším se až vlídné jaro pohladí.
Zima se přestrojí.
Rok nový bude svatyní.
Bytí je láska.
Není jen hraní.
Přečteno 129x
Tipy 10
Poslední tipující: Amonasr, Fialový metal, Psavec, jitoush, Sonador, Iva Husárková
Komentáře (2)
Komentujících (2)