Sbírka: Podzimněžné verše
Píseň rozmarného léta
-------------------------
Na rozkvetlé louce,
co hraje barvami duhy,
zavoněla mi v šeru rozmarýna.
Voněla tak, že to nejde popsat,
já tam s ní seděl, jen seděl
a pozoroval modravou oblohu,
kterak pod závojem červánků
jde spát.
Byl bych tam býval s rozmarýnkou
zůstal napořád.
Pak jak noční koráb osvítil mne Měsíc,
a s ním stříbrné hvězdy,
jako jeho dítka,
která na obloze,
řečeno stručně a stroze,
mohla šťastně žít.
No a já?
Já za vůně rozmarýny,
svitu hvězd a Měsíce
(a možná tam letělo letadlo či družice,)
a se sklenkou sladkého vína v ruce,
já tam našel klid.
Pěkná věc, FŠ, povedla se .)
02.01.2022 20:25:08 | Constantine