Anotace: každý zná ten pocit v letadle
Letím a nevnímám tu vzdálenost z místa do místa
ani ten shon a úzkostné dodržování předpisů, když letadlo opouštělo hangár
Letím a oblaka obklopují letadlo, jako když se vosa ponoří do cukrové vaty
a sosá a nasává její sladkou chuť
Letím a v zavazadlovém prostoru mám rybářský prut,
který snad nevyužiji
nebo pokud ano, tak mě zatknou policisté na Hawai
Letím a v nenadálých turbulencích
se celé letadlo kolébá tak vratce
a až nouzově přistanu na Kamčatce
tak dám své pamlsky
co jsem koupil z vozíku
od letušky
nažrat medvědům
a když letadlo znovu vzlétne
a mě nechá nohama stát na permafrostu
ja tentokrát na místo hluku motorů
uslyším z veliké výšky jen šum
Letím a přiblblé snímky hororů
a nechuť cestujících k hovorům
mě dodávají odvahu
odvahu mlčet ne odvahu řvát
abych nemusel ze strachu skučet
až bude letoun přistávat