Černá perla splynula s natavenými břehy rozsedlin
sukno spod krví zpocených koní náhle polehlo
a tříska v oku milenky orchideí
víří v hlubinách mrtvých moří
tuší bahenní vývěry...
Řka jak duní bubny a studí prach nocí
přesmýkám vřetena v kadeřích Venuše
bojím se perel na polštářích v říjnu tkaných
že pojmou moji duši za muže
že už nepříjdu k pramenům zlatých měst
kde zpívají okroví ptáci sonety sametové...
Schoulen v batohu z vybuchlé hvězdy
napíšu ti voskem bez plamene
jak mi chybíš
hádanko hořkosladká...