Jsou stromy, co v zimě kvetou?
Co dá se říci jednou větou?
Kdo ví to, nebo neví snad
na jaro si může hrát.
Kvete strom a kvete stráň
hřeje teplá lidská dlaň
Touha a cit má svou daň
jakou?, to ví život sám.
Ví, neví, nevíš, víš
s city to je věru kříž
Ty potvory, když se ustálí
hlavě vaz, i nohy by zlámaly
Ale stejně jsou tam dál
až popel snad by je rozmetal
Jsou a nejsou potvory?
Kdo ví, kam stále jdou... .
A jdou
Jdou
A kam
Kam dovedou
~☆~