~~
Baletka dívenka lehounká
jako ten letní vánek,
nasadí piškotky
na své štíhlé nožky
oknem ji do tance
zpívá skřivánek.
Sukničku krajkovou
lajblíček lehounký
ve vlasech jemňoučká
skřivánčí pírka,
v pokoji tancuje
a divadlo miluje.
Já tajně se koukám
stačí mi klíčová dírka.
Ta krásná baletka
je soška z porcelánu
stačí jen klíčkem otočit
a při zpěvu skřivánka
ta krásná panenka
může se dokolečka zatočit.
Demi-plié...Pas glisade
a tak dále a tak dále
to umění baletu
ji dobře jde.
~~~~~~~~~~~
milovala jsem Annu Pavlovovou. ta lehkost, ladnost, opojení z pohybu! děkuji, že jsi mi ji připomněla. ať je dnešní den pro Tebe lehoulinký a jen se vznášíš :-))
12.01.2022 03:08:27 | Iva Husárková