Víš, já nikdy nebyl na jednoduchý, prostý texty. A soudě podle sebe, nechápal jsem ani to, že se někomu může něco jednoduchého líbit. Sobecký. Nicméně, prostost tohoto textu se zarývá hodně hluboko. Možná je to jen podprahově vycítěno, ale zřejmě je prostost drahá i levná. Tenhle text řadím do první skupiny. Funguje to jako celek a dokážu si představit text i rozebraný. Závěr je přesně to poetično, které zde na Literu chybí. Díky za zážitek, M.
18.01.2022 16:59:54 | MLADÝ BÁSNÍK
Souhlasím s funkčností. Psát básně, které nefungují pro čtenáře postrádá smysl. Buď jsou do sebe zahleděné, hloupé či příliš akademické. Každý si podvědomě vybírá skupinu pro kterou píše, a "překvapivě" zrcadlí jeho samého. Dá se řici: píšu si pro sebe a kus sebe daruji, a tím, že čtete a cosi kladného to ve vás zanechává obdarováváte autora zpětně. Vlastně si dáváme dary. Ani k tomu Dědu Mráze nepotřebujeme. Po těch letech psaní vím, že je nejtěžší vyvážit poměr mezi rozumem a citem, mezi prostým a patetickým. Největší básníci by svedli napsat natolik špatnou báseň až by se stala úchvatnou. (vtip)
Děkuji.
19.01.2022 02:39:59 | Now
Kdo vchází do tvých snů, má lásko ... se mi rozeznělo po přečtení prvního verše a pak už jsem četla s pozvednutými koutky...překvapivé, originální, upřímné
..."tu něhu tak velkou umístil mimo dům"
17.01.2022 19:29:21 | cestadolesa
A kdo ji má pořád hledat v tom sněhu lidských myšlenek. :)
.. Když nemůžeš v noci spát..,ano to jsi trefila, po dvaceti letech nočních služeb převtělil se v netopýra.
19.01.2022 02:22:04 | Now