V jeskyni ticho - kytka tiše kvete
Žal cestu - ten jí neumete.
Teplo - v podloží láva teče
Světlo - z tavené hlíny přece.
Žár a ona před ním neuteče
Přijmout musí v sobě žár
Jinak jí spálí
A popel vítr by si vzal.
Chladivý vánek
Psssst, dopadla kapka deště.
Co k tomu dá se dodat ještě
Obláček páry teď vítr nese.
A duše kapky vody
Zas zrodí se v lese.
~☆~
Pěkně poeticky vypracované podobenství*
13.01.2022 14:59:52 | šerý
Chtělo by ji to přesadit, než ji láva pohltí.
13.01.2022 08:44:09 | Slav Milo