Podzim
Nebe zbarvilo se do olova,
studený vítr krajem listí žene,
stojím a dívám se beze slova
na stromy unavené.
Na holé větve, zmáčené kmeny,
v chladivé mlze skryté,
snaží se slunce z bělavé pěny,
vyprostit paprsky neurčité.
Je podzimní den se smutnou tváří,
okna jsou zavřena a z kamen jde žár,
teplo tě objímá, to teplo je dar,
v takový den, je podzim podoben stáří.
Přečteno 149x
Tipy 18
Poslední tipující: Amonasr, Emily Říhová, Kubíno, Fialový metal, Iva Husárková, šerý, Marten, Psavec, Vědma, Jan Kacíř, ...
Komentáře (1)
Komentujících (1)