Teplá, znavená hruď Tvá,
když nejprv bouřlivě
mou hlavu v záplavě
ná-a-výdechů zmítá,
a pak časem, pozvolna,
v klidnou hladinu unáší,
co by zbloudilá vlna
nad temnou propastí nadnáší.
V uších mých mi
šumí tiché přítmí,
jen udéry z Tvé hrudi pryští,
a jak vodní hroudy, masy,
o skálopevné útesy,
se o mé bubínky tříští.
A když se pak náhodou v myšlenky
o citu srdce začnu propadat,
tak něžný tón a pevný stisk ruky
pomohou mi k hladině vyplavat.