Sbírka: Vzdoromládí
Dusící se oběšenče,
starče, obláčku
omáčku z vlků a rakví a květů
v dehtované misce
položím pod tvouhlavu
a potom kostmi jedovatých
ještěrů budu vytloukat
do tvé lebky
rytmy havěti
a slávy poraženého práva.
Pláču do žumpy
nikotinové slzy,
jež syčí jako zmije
a dešťovky
a rozpouštějí
již použitý papír
na oslavnou báseň
k chvále slova
s pouty na rukách.
24.4.1987