Sbírka: Vzdoromládí
Do mluvy hrobů,
rakví slov
svou vzájemnou zájmenost ukrýváme.
Zatuchlina staroslvěnské liturgie
otrhává nám křidélka na ulicích
a brání chvění,
jež harmonicky přechází
z nás do nás
a zpět
až k úplnému útlumu,
kterým přepočítívíme
svůj majetek.
4.5.1987