Svítí nám stejně, nad hlavou jsou
co krásného, hvězdy nám přinesou?
Obrazy na nebi, představy v mysli
Obrazce z bodů, mozek si kreslí.
Vesmírné plátno, paleta, štětec
I mráček malý, chaos tam přines
Mění se plátno každičký den
Tak jako hvězdy žijeme sen.
Někdy se spojí, oblohou září
jindy pak vyhasnou, zmůže je stáří.
Zraky své k hvězdám zdviháme stále
protože touhy tam uvnitř máme.
☆