Sesterstvo Zlaté Fidorky
Anotace: Fidorka = jistý soukeník, pan Melchior Fiedor, změnil v r. 1840 svou profesi a založil v Opavě firmu Opavia, kde pekl oplatky. Ovšem první Fidorka se na svět vykulila až po r. 1945....a kupodivu (pro tu dobu) dostala jméno po panu zakladateli.
Já pamatuji Fidorku
dvakrát tak velkou, než je dnes.
Jsem pilnou členkou ve spolku
dam pěstujících černý bez.
Fidorka velká kulatá
a žádný blbý nápis na ní.
Ve staniolu ze zlata,
Fidorka vhodná k čarování.
Jaký to obřad přesladký,
když staniol se rozbalí.
Dámy, vždyť z této oplatky
jsme svoji sílu získaly.
Dle naší svaté tradice
třídíme muže do sáčků.
Ten, kdo má bodů nejvíce,
dostane zlatou visačku.
Viléme, Hynku, Jarmile,
co pyšníte se svými svaly,
mám pro vás slovo nemilé,
vám Fidorku jsme nevydaly.
Leda snad modrou..červenou..
o těch lze uvažovat.
S vypětím sil i zelenou..,
tak zkuste koledovat.
Jsme světice i bosorky,
v erbu podvazky rudé,
Dle Řádu Zlaté Fidorky
zde mužům horko bude !!!
Přečteno 214x
Tipy 14
Poslední tipující: enigman, mkinka, Iva Husárková, šerý, jenommarie, Kan, Marten, paradoxy
Komentáře (10)
Komentujících (6)