Poutníkum bosý,
kam nohy tvé,
že tak sám, tak prázdný?
Svět mě chce vidět
v ohrádce snů
s fantasty a blázny.
Potníku, kolik dní?
Cesta má
věčná je
a ta mě naplní
po okraj sny a touhou
a touha bude vyslyšena
a prach bude setřen.
Poutníku, a naděje?
Naděje je žena.
30.6.1987