když předzvěst sýčkuje
ještě zní nadějí
i strach tak živý dýchá a je
ještě jsou pohádky
básně jak krajina
a přijde slunovrat
paklíčem vánoc otevře branku
poslední jablko
v jadérkách klidný den je klidná noc
zahrada v bílém
my v tmavých kabátech
bolest se opírá do prázdných míst
jak zima o jabloň
jak srdce o ticho
o židli hůl
vnější svět nepozná
co v nás se ztratilo
znova a znova přibývá stop